3 рецепти полуничного варення. Так варення варили ще наші бабусі

0 Comments


Прозоре варення

Склад:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 1 кг.
  • Як готувати:

Полуницю промийте в холодній воді, якщо вона дуже брудна, можна засипати її в таз з водою і злегка «прополоскати». Тільки потім можна відривати плодоніжки. Ягоду потрібно відкинути на друшляк, щоб уся вода скла.

На дно великого тазу засипте трохи цукру, зверху шар полуниці, знову шар цукру тощо. Місткість потрібно накрити і залишити ягоду на 6-8 годин, щоб із неї виділився сік. Помістіть ягоди в цукрі на вогонь, дочекайтеся закипання, проваріть 2-3 хвилини і заберіть з вогню. Якщо цукор на дні є, потрібно акуратно заважати ягоду ложкою. Відставте таз на 6 годин. Знову помістіть його на вогонь, скип’ятіть варення, прибираючи пінку і акуратно заважаючи ягоду, варіть 10 хвилин. Вогонь вимкніть і розкладіть варення зі стерилізованих банків. Відразу ж закатайте, переверніть баночки вниз кришкою, укутайте ковдрою і залиште в такому вигляді до повного остигання. Після цього банки можна перевернути і прибрати на зберігання в прохолодне місце. Жіночий блог ecochic.com.ua дає поради як правильно стерелізувати банки перед закруткою.

3 рецепти полуничного варення. Так варення варили ще наші бабусі

Густе прозоре варення

Варення виходить, як джем, тільки з цілісними ягідками!

Склад:

  • полуниця – 3 кг;
  • цукор – 2 кг;
  • агар-агар -1 пакетик (25 г);
  • сік лимона – 75 мл.

Як готувати:

Виконайте всі маніпуляції з полуницею, як було описано вище. Пересипте полуничку цукром у тазу і обережно перемішайте. Залишіть на 5 годин, щоб з’явився сік. У лимонний сік всипте агар-агар, перемішайте і додайте|добавляйте| в каструлю з полуничкою. Таз поставте на вогонь. Закип’ятіть майбутнє варення, загорніть вогонь і кип’ятіть півгодини, забираючи пінку і заважаючи страву. Через встановлений час варення можна розкладати по приготовленим банкам і закочувати.

3 рецепти полуничного варення. Так варення варили ще наші бабусі

Варення «П’ятихвилинка»

Назва у варення така, тому що ягідка варитиметься в сиропі всього 5 хвилин.

Склад:

  • полуниця – 1 кг;
  • цукор – 1 кг;
  • сік лимона – 1 ст.

Як готувати:

Промийте і почистіть полуницю, пересипте її цукром, накрийте ємність чимось і залиште продукти на кілька годин, щоб утворився сік. Помістіть каструлю на вогонь, періодично помішуючи ягоду, доведіть до кипіння, не забувайте знімати пінку! Влийте лимонний сік, після закипання варіть 5 хвилин. Все, варення можна розливати банками і закривати кришками!

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *