Сім’я – це вияв Божої любові, це – духовна твердиня, де між людьми панують радість, затишок та взаєморозуміння, однак підтримувати тепло сімейної злагоди неможливо без присутності в нашому житті Господа Ісуса Христа.

Саме Бог є тим джерелом щастя, звідки ми черпаємо любов, терпіння, тепло та турботу, якими ділимося із рідними та близькими. Коли людина живе за Божими заповідями, то стає щасливою і наповненою світлом, яке дарує всім навколо щиро та безкорисливо, не очікуючи нічого натомість.

Усі люди шукають рецепт справжнього щастя. Де ж можна знайти його? Насправді, він написаний у Євангелії: «Царство Боже всередині вас є» (Лк. 17: 21). Це свідчить, що Бог дарує те істинне щастя, яке існує не поза нами, а воно насамперед в нас. Адже Господь сотворив людину для того, аби вона була щасливою, а також дав усі можливі засоби досягти цього невимовного щастя.

Наше життя – це Господнє диво, дароване нам з Його безмірної любові. І коли ми спілкуємося у молитвах зі своїм Творцем як джерелом справжнього щастя, то можемо осягнути велику радість того, що маємо: міцну сім’ю, постійну підтримку та рідні посмішки. І що більше ми відгукуємося на Божу любов, тим більше ми її відчуваємо і проявляємо до рідних людей.

Випромінюючи радість зі свого серця, зігріваючи його теплом близьких, людина може створювати міцний фундамент сімейних стосунків, де завжди пануватиме любов та благословіння Небесного Отця.

Митрополит Епіфаній: Сім’я – це вияв Божої любові